ČLÁNKY

Naši druháci už krásně a hlavně rádi čtou, a to venku i ve škole. Poprvé si vyzkoušeli čtenářskou dílnu a prý se těší na další.

S druháky jsme zahájili tento rok biblickou nauku tím, že jsme řešili, proč číst Bibli. Děti říkaly své důvody a poté jsme o nich diskutovali. Další hodinu jsme na to navázali a vzpomínali jsme, co už z Bible známe. Děti říkaly své nápady a tvořili jsme tak na tabuli myšlenkovou mapu. Jsme nadšení z toho, kolik toho druháci už...

Piknik ve školce! Tímto lahodným způsobem jsme se před školkovými prázdninami rozloučili s dětmi, které odcházejí. Také jsme stihli probrat, co koho během prázdnin čeká. Těšíme se na září, kdy se znovu potkáme a zjistíme, jak si děti své plány užily!

Už je to tady! Konec školního roku a s ním spojené zasloužené prázdniny! Všem moc děkujeme za spolupráci a na všechny školáky se těšíme 4. září ve škole.

K poslednímu školnímu týdnu kromě různých výletů neodmyslitelně patří také sportovní den. Podívejte se, jak jsme se skvěle protáhli a provětrali.

Tento týden jsme ve školce cestovali po Česku. Zvládli jsme hrady, města, přírodu a nakonec děti ze Sluníček i kempovaly. Samy si postavily stan, vyzkoušely si spacák a seznámily se i s ešusem.

I s první třídou jsme se vydali do Prahy, abychom se zúčastnili slavnostního vyhlášení soutěže Komenský - Příběhy lidskosti a užili si i krásy našeho hlavního města. Děti si nejvíce užily písečnou pláž na Střeleckém ostrově, legrační pohledy v zrcadlovém bludišti a oběd v McDonald's. Zažili jsme toho ale mnohem více. Jeli jsme celkem čtyřmi různými...

Naši osmáci se v rámci výuky německého jazyka stali na jeden den detektivy a pomáhali rakouské detektivní agentuře vypátrat pachatele loupeže cenného obrazu Gustava Klimta. Žáci společně sbírali informace o podezřelých, luštili šifry a zkoumali indicie. Nakonec se jim podařilo odhalit, kdo byl viníkem. U toho všeho byla pochopitelně spousta...

Jak jinak si ukázat rozdíl v hustotě zemské kůry a jádra Země než pomocí pomeranče? Považujeme-li pomeranč za zeměkouli, pak si deváťáci uvědomili, že jeho plavající kůra (tedy horninový obal Země) je lehčí (má nižší hustotu) než dužina (tedy zemské jádro) klesající ke dnu. Tak jednoduché to je. ;-)