ČLÁNKY

V měsíci říjnu jsme se ve školce zaměřili na podzim. Jednotlivé týdny tak byly o tom, co se právě odehrává na zahrádce, na poli a v lese. Děti si zdramatizovaly pohádku O veliké řepě, malovaly šťávami z podzimního ovoce a zeleniny. Zkoumaly houby a měřily rekordy borovice. Věděli jste, že nejtěžší šiška vážila 3,6 kilogramu?! 😳 Na bohoslužbách...

Na konci září tradičně proběhl adaptační kurz pro žáky 2. stupně – poslední letní dny, kamarádi, příroda. Co víc si přát.

Jaké téma zvolit ve školce v podzimních dnech? Přece "Podzim v naší zahrádce i na poli".

Sportovní den

07.10.2023

Jak jinak zakončit aktivity školního Týdne pro zdraví než sportovním dnem? Využili jsme krásného venkovního počasí i prostor tělocvičny a zábavnou formou jsme zapracovali na své fyzičce.

V rámci týdne pro zdraví žáci 4. ročníku navštívili Exotickou zahradu v Přibicích. Obdivovali tam spoustu cizokrajných rostlin a nakrmili koi kapry a jesetera v tamním jezírku.

Září plné poprvé, začátků a nových věcí nám ve školce skončilo. Pro některé to bylo po prvé ve školce, pro jiné poprvé ve Sluníčkách. Tvoříme nová přátelství i pravidla pro lepší spolubytí. Máme za sebou první divadlo, tělocvičnu a první bohoslužby, na nichž jsme si začali vyprávět příběhy od začátku Světa. Tvořili jsme zvířata z modelíny, strom...

V rámci školního Týdne pro zdraví jsme s žáky 1. stupně uspořádali projektový den na téma "Zdravé jídlo". O tom jsme si nejen povídali, ale také jsme si ho společně připravili a snědli. Byla to mňamka!

Naši druháci už krásně a hlavně rádi čtou, a to venku i ve škole. Poprvé si vyzkoušeli čtenářskou dílnu a prý se těší na další.

S druháky jsme zahájili tento rok biblickou nauku tím, že jsme řešili, proč číst Bibli. Děti říkaly své důvody a poté jsme o nich diskutovali. Další hodinu jsme na to navázali a vzpomínali jsme, co už z Bible známe. Děti říkaly své nápady a tvořili jsme tak na tabuli myšlenkovou mapu. Jsme nadšení z toho, kolik toho druháci už...

Piknik ve školce! Tímto lahodným způsobem jsme se před školkovými prázdninami rozloučili s dětmi, které odcházejí. Také jsme stihli probrat, co koho během prázdnin čeká. Těšíme se na září, kdy se znovu potkáme a zjistíme, jak si děti své plány užily!