ČLÁNKY

Ačkoli to venku již začíná vypadat na jaro , užíváme si ještě zimní radovánky. Například žáci 3.-5. ročníku byli minulý týden bruslit.

Tento měsíc jsme s Koťátky probírali velké téma "Naše tělo" a vzali jsme to opravdu důkladně. Kromě zbytku celého těla, jsme se obzvlášť zaměřili na názvy jednotlivých prstů. Na toto téma jsme se seznámili také s kratičkou pohádkou od Hrubína.

Tento měsíc jsme v mateřince s oddělením Sluníček probírali téma "Lidské tělo". Dozvěděli jsme se, jak úžasně nás Bůh stvořil. Povídali jsme si o vnější schránce lidského těla, o vnitřnostech či lidských smyslech. Všechny nové vědomosti jsme upevnili praktickými pokusy a zábavnými hrami.

Adoptuj knihu!

23.01.2024

Rádi bychom Vám představili maturitní projekt naší bývalé žákyně Magdaleny Spurné. Zaměřuje se v něm na výběr finančních prostředků a následnou koupi dalších nových knih do naší školní knihovny, kterou již posledních několik let zvelebujeme. Pokud byste se chtěli zapojit, více informací naleznete na webových stránkách:

Doufáme, že jste prožili požehnané Vánoce. Do posledních dní letošního roku posíláme vzpomínku na Vánoční odpoledne u nás ve škole.

Prosinec byl ve školce dost našlapaný. Za necelé 3 týdny jsme stihli divadlo, připomněli jsme si, proč slavíme Vánoce, starší děti se vypravily nasát atmosféru na vánoční trhy a také jsme uspořádali Vánoční slavnost. Věříme, že ta se nám povedla. Děti svědomitě recitovaly básničky, zpívaly koledy a následně se spolu s rodiči pustily do vyrábění.

Věříme, že kultura je součástí života každého člověka. V rámci jejího poznávání jsme do školy pozvali zástupkyně brněnské filharmonie, s kterými jsme zábavnou formou prozkoumávali různé hudební principy.

Mikuláš 2023

14.12.2023

Mikuláš nezapomněl minulý týden ani na naše děti a přišel se na ně podívat. :-)

Archeopark

30.11.2023

Naši šesťáci se jeli v listopadu podívat do Archeoparku v Pavlově. Na tomto místě mohli zjistit, jak vypadá práce archeologů v terénu, či prozkoumat různé historické artefakty.

V říjnu jsme oslavili také Den stromů. Například čtvrťáci se podívali do arboreta, kde mohli obdivovat krásu mnoha z nich a uvědomit si jejich důležitost pro naši planetu.