ČLÁNKY

Jelikož se žáci v 8. ročníku učí v přírodopisu o vylučovací soustavě, přinesla včera paní učitelka do hodiny skutečné vepřové ledviny. Sice jsme museli trochu víc větrat, ale není nad názornou ukázku.

V dnešní hodině chemie si osmáci vyzkoušeli několik pokusů s látkami, které míváme běžně doma. Směs octa, jaru a jedlé sody, která vypadala jako "hrnečku vař", se dá dokonce využít i jako úklidový prostředek, a tak se může stát zábavou nejen vyučování, ale třeba i úklid. :)

MAP IV

18.03.2024

PROJEKT - MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ VE MĚSTĚ BRNĚ

Tuto středu žáci 8. a 9. ročníku navštívili knihovnu ve Štýřicích. Tam pro ně byl připraven program o Young Adult literatuře, tedy textech cílených na jejich věk. Zároveň si mohli prohlédnout celou knihovnu, některé žáky dokonce zaujal i dětský koutek.

V Koťátkách jsme v únoru dokončovali téma těla a zjišťovali jsme, co mu prospívá. Bavili jsme se o zdravé stravě, ale i čištění zubů, které jsme si také názorně zkoušeli – nejprve na zubech vlka, co měl rád sladkosti, později i na svých vlastních. Hřebem celého měsíce byl karnevalový týden. Ten byl plný klaunů a geometrických tvarů a vyvrcholil...

Naše děti ze Sluníček prožily radostný únor v duchu masopustu a karnevalu. Zdobili jsme typickou maškaru kobyly provlékáním vlny, foukali jsme brčkem do tempery či jsme vyráběli vlastní škrabošky. Samozřejmě nechyběl ani školkový karneval. Při bohoslužbách jsme například mluvili o Zacheovi nebo si připomněli Ježíšův zázrak nasycení 5000 lidí. Venku...

Ačkoli to venku již začíná vypadat na jaro , užíváme si ještě zimní radovánky. Například žáci 3.-5. ročníku byli minulý týden bruslit.

Tento měsíc jsme s Koťátky probírali velké téma "Naše tělo" a vzali jsme to opravdu důkladně. Kromě zbytku celého těla, jsme se obzvlášť zaměřili na názvy jednotlivých prstů. Na toto téma jsme se seznámili také s kratičkou pohádkou od Hrubína.

Tento měsíc jsme v mateřince s oddělením Sluníček probírali téma "Lidské tělo". Dozvěděli jsme se, jak úžasně nás Bůh stvořil. Povídali jsme si o vnější schránce lidského těla, o vnitřnostech či lidských smyslech. Všechny nové vědomosti jsme upevnili praktickými pokusy a zábavnými hrami.

Adoptuj knihu!

23.01.2024

Rádi bychom Vám představili maturitní projekt naší bývalé žákyně Magdaleny Spurné. Zaměřuje se v něm na výběr finančních prostředků a následnou koupi dalších nových knih do naší školní knihovny, kterou již posledních několik let zvelebujeme. Pokud byste se chtěli zapojit, více informací naleznete na webových stránkách: